اولین مقاله از سری آموزش های نرم افزار icem cfd را برای ارائه به دوستان اماده کردیم. به تدریج به بررسی همه منو ها می پردازیم و نکات تخصصی تر ازین نرم افزار را خدمت دانشجویان عزیز بیان می کنیم.
نرم افزار شبکه بندی ICEM CFD علاوه بر توانایی ایجاد شبکه ، قابلیت تصحیح و ترسیم هندسه های مختلف را دارد اما در نظر داشته باشید ابزاهای موجود در این نرم افزار اغلب برای اصلاح هندسه بوده و استفاده از آن برای رسم هندسه های پیچیده توصیه نمیشود. برای رسم هندسه های مختلف بهتر است از سایر نرم افزار های مخصوص مثل ansys space claim ، کتیا ، سالیدورکز و … استفاده کنید .
در این بخش به بررسی نوار ابزار geometry و قسمت point در نرم افزار icem پرداخته میشود و روش های مختلف ایجاد نقطه در ICEM CFD بیان شده است.
روش های ایجاد نقطه در ICEM CFD
در این بخش با توجه به نیاز کاربران برای اصلاح شبکه بی سازمان یا بلاک بندی خود، روش های متفاوتی برای تولید نقطه در ICEM ارائه شده است.
به منظور ایجاد نقطه در ICEM CFD با توجه به عکس زیر عمل کنید:
با زدن برروی سربرگ Geometry انواع روش های مختلف تولید نقطه در این نرم افزار برای شما نمایش داده میشود. در این بخش با غیر فعال کردن Inherit part میتوانید نام دلخواه برای نقطه خود قرار بدین اما با فعال کردن تیک نقطه شما به بخش GEOM انتقال داده میشود.
1- در اولین گزینه مربوط به ایجاد نقطه شما میتوانید با کیک کردن برروی صفحه گرافیکی در نقاط دلخواه نقطه خود را تولید کنید اما این روش از دقت کافی برخوردار نبوده و برای ایجاد نقطه توصیه نمیشود.
2- در قسمت بعدی شما میتوانید با وارد کردن مختصات مد نظر نقطه خود را برروی صفحه گرافیکی تولید کنید. با کلیک برروی این قسمت نرم افزار دو روش را به شما پیشنهاد داده :
- Create one point
- Create multi point
در روش اول نقطه شما با وارد کردن مختصات آن در دستگاه کارتزین ایجاد میشود.
در روش دوم شما با استفاده از توابع مثلثاتی میتوانید نقاط مورد نظر خود را بسازید.
3- روش بعدی برای ساخت نقطه به روش دلتا در icem معروف بوده و با وارد کردن متغیرهای نمایش داده شده در باکس شما با استفاده از قضیه فیثاغورث نقطه خود را ایجاد میکنید.
4- اما گاهی کاربر نیاز دارد تا نقاط مشخصی از هندسه را برای بلاک بندی خود ایجاد کند به صورت مثال به منظور بلاک بندی یک دایره نیاز به ایجاد نقطه مرکز دایره در icem دارد .در این بخش با استفاده از ابزار معرفی شده در شکل زیر میتوانید با انتخاب سه نقطه دلخواه برای دایره خود نقطه مرکزی ایجاد کنید.
5- یکی دیگر از ابزارهای پراستفاده ایجاد یک نقطه در ICEM CFD ، میان یا در فاصله مشخصی از سایر نقاط است. در ابزار معرفی شده در شکل زیر شما میتوانید یک نقطه بین دو نقطه با وارد کردن پارامترهای مشخص ایجاد کنید. به طور مثال با وارد کردن عدد 0.5 یک نقطه دقیقا در میانه فاصله دو نقطه انتخابی ایجاد میگردد.
اما در کنار روش پارامتر شما میتوانید به تعداد دل خواه با روش N point بین دو نقطه انتخابی نقاط خود را ایجاد کنید به طور مثال با انتخاب دو نقطه از صفحه گرافیکی و وارد کردن تعداد نقاط، نرم افزار به تعداد مشخص شده نقاط را ایجاد میکند.
سایر روش های ایجاد نقطه در ICEM CFD :
6- در روش بعدی تولید نقطه در ICEM CFD شما میتوانید برروی خط ها ایجاد شده در صفحه گرافیکی نقطه ایجاد کنید به طور مثال کاربر نیاز دارد در شروع و پایان خط خود نقطه ایجاد کند در این بخش با کلیک برروی خط خود نرم افزار به طور خودکار نقاط ابتدا و انتها را مشخص میکند.
7- اما در گزینه بعدی کابر میتواند با استفاده از انتخاب دو خط نقطه تقاطع را مشخص کنید این ابزارها اغلب در روش بلاک بندی استفاده میگردد.
8- به منظور ایجاد نقطه در نرم افزار ICEM CFD در میانه یک خط یا در فواصل مشخص شده ابزار Parameter along curve معرفی شده است. کاربر با استفاده از این ابزار میتواند در هر مکان روی یک خط نقطه مورد نظر خود را تولید کند. هچنین کاربر میتواند با تغییر متد هر تعداد نقطه دلخواه برروی یک خط تولید کند این ابزار بیشتر در قسمت بلاک بندی مورد استفاده قرار میگیرد.
9- در ابزار بعدی کاربر میتواند یک نقطه را برروی یک خط تصویر کند یا به اصطلاح آن را برروی خط project کند. این کار با انتخاب خط مقصد و نقطه مبدا قابل انجام میباشد.
10- ابزار معرفی شده در بخش بعدی نیز به مانند تصویر کردن نقطه برروی خط بوده با این تفاوت که در این بخش نقطه برروی صفحه تصویر می گردد.
در ادامه فایل پی دی اف توتوریال قسمت جئومتری نرم افزار icem برای دوستان قرار داده شده است.
مطالب زیر را حتما بخوانید
آموزش نصب انسیس 2021 R1 و دانلود انسیس 2021 | اموزش کرک انسیس 2021
Pressure velocity coupling | کوپلینگ بین فشار و سرعت در انسیس فلوئنت
حدس اولیه در انسیس فلوئنت | Initialization in Ansys Fluent
گسسته سازی معادلات در حلگرهای انسیس فلوئنت Spatial Discretization
مدل آشفتگی Transition SST در انسیس فلوئنت | مدل توربولانس انتقال تنش برشی SST
مدل دوفازی Eulerian در انسیس فلوئنت | شبیه سازی به روش اولرین
مدل آشفتگی K-KL Omega در انسیس فلوئنت | مدل توربولانس کی کا ال – امگا
مدل آشفتگی K Omega BSL در انسیس فلوئنت | مدل توربولانس کا امگا BSL
مدل آشفتگی K Omega SST در انسیس فلوئنت | مدل توربولانس کا – امگا SST
مدل آشفتگی K- omega standard در انسیس فلوئنت | مدل توربولانس کا – امگا استاندارد
مدل آشفتگی K-Epsilon Realizable در انسیس فلوئنت | مدل توربولانس کا اپسیلون Realizable
همگرایی در فلوئنت | ویژگی های شبیه سازی همگرا در انسیس فلوئنت (Convergence)