نرم افزار Ansys SpaceClaim – معرفی نرم افزار اسپیس کلیم در انسیس

نرم افزار SpaceClaim اسپیس کلیم چیست ؟

نرم افزار Ansys SpaceClaim ، نرم افزاری برای طراحی­ سه بعدی می­ باشد. قدرت این نرم افزار و پیشرفت آن به قدری چشمگیر بود که شرکت انسیس از آن به عنوان ماژول اصلی برای مدل­سازی در نرم افزار انسیس ورک بنچ استفاده کرد. شرکت Space Claim  نرم افزار طراحی خود را در سال 2005 وارد بازار کرد. شعار این نرم افزار انجام طراحی تنها با دستورات زیر است :

  • Moving
  • Filling
  • Combining
  • Pull

نرم افزار اسپیس کلیم سعی بر مدل سازی تمامی هندسه ها با همین چهار دستور ساده دارد. اما این فقط یک شعار نبود بلکه SpaceCliam به خوبی توانست مدل­سازی و محیط کاربری جذابی را برای کاربران ایجاد کند. پیشرفت این شرکت تا جایی بود که در سال 2014 شرکت بزرگ انسیس، نرم افزار اسپیس کلیم را خریداری و به عنوان ماژول اصلی طراحی استفاده کرد.

Space Claim یک نرم افزار CAD سه بعدی متفاوت است. فناوری مدل سازی مستقیم آن ، طرز تفکر در مورد کار با مدل های جامد سه بعدی را تغییر می دهد.

نرم افزار SpaceClaim ansys

تاریخچه نرم افزار Ansys SpaceClaim

در سپتامبر 2005 ، مایک پین ، دنی دین ، ​​دیوید تیلور و بلیک کورتر شرکت SpaceClaim را تأسیس کردند. مایک ­پین پیش از این بنیانگذار PTC و SolidWorks بود. در تاریخ 1 آوریل 2007 ، SpaceClaim Professional ، اولین نسخه تجاری خود را منتشر کرد.

در تاریخ 29 آوریل  2014 ، شرکت انسیس با 85 میلیون دلار توانست این نرم افزار را خریداری کرده و آن را وارد مجموعه خود کند. این نرم ­افزار در کنار نرم افزار Design Modeler جزو ماژول های اصلی  طراحی در انسیس ورک بنچ بوده و از هردو نرم افزار میتوان جهت مدل­سازی استفاده کرد. اما سوالی که در ذهن پیش­میاد چرا انسیس دست به خرید نرم افزار SpaceClaim زد در صورتی که ماژول Design Modeler در داخل ورک بنچ موجود بود. پاسخ به این سوال را می­توان در شعار زیر پیدا کرد:

ما معتقدیم که فناوری باید برای شما کار کند ،  فناوری باید کار شما را آسانتر کند ، نه پیچیده تر

 

این شعار دقیقا در راستای شعار شرکت SpaceClaim بود و به همین دلیل نظر شرکت انسیس را به خود جلب کرد. توانایی های این نرم افزار و رابط کاری بسیار ساده آن چنان جذابیتی دارد که  پس از چند ساعت کار کردن با آن ، این نرم افزار قطعا به یکی از ماژول های محبوب شما در انسیس ورک بنچ تبدیل خواهد شد.

حتما بخوانید #   انجام پروژه فلوئنت - انجام پروژه انسیس فلوئنت ansys fluent

توانایی های نرم افزار Ansys SpaceClaim

نرم افزار SpaceClaim  مانند سایر نرم افزارهای CAD میتواند هندسه های ساده تا پیچده را مدل­سازی کند . پس به چه دلیل ما به سراغ این نرم افزار برویم در صورتی که اکثر مهندسین مکانیک به نرم افزارهای کتیا یا سالیدورکز مسلط هستند؟

مهمترین فاکتور برتری این نرم افزار ، سرعت بالای انجام پروژه با آن است. نرم افزار SpaceClaim به علت محیط طراحی جدید و خاص خود که عاری از هرگونه پیچیدگی اضافی است ، میتواند مدل­های شما را با سرعت بسیار بیشتری ایجاد کند. رویکرد مدل سازی مستقیم و منحنی یادگیری کوتاه SpaceClaim ، آن را به ابزاری ایده آل برای تحلیلگران تبدیل خواهد کرد.

کاربرد نرم افزار SpaceClaim اسپیس کلیم

افرادی که به یک نرم افزار خاص مثل دیزاین مودلر ، سالیدورک و … تسلط دارند ، احتمال دارد همواره به برتری آن تاکید کنند اما برای نمونه در سالیان اخیر شرکت های زیر برای مدل سازی خود از SpaceClaim استفاده می­کنند:

  • Ford
  • Honda Lock
  • Intel
  • Samsung electronic
  • Herman Miller
  • LG Electronic
  • Johnsen Control
  • BorgWarner
  • Husqvarna

همانطور که می بینید در زمان کمی شرکت های بسیار مهم دست به تغییر نرم افزار مدل­سازی خود زدند.

نرم افزار Ansys SpaceClaim

چرا کاربران انسیس ورک بنچ از SpaceClaim استفاده نمیکنند؟

 در نظرسنجی انجام شده در گروه تلگرامی مکانیک سیالات CFDgroup که بزرگترین گروه تلگرامی مهندسی مکانیک کشور است به نتیجه جالبی دست پیدا کردیم. در این نظرسنجی مشخص شد که حتی کاربران تخصصی انسیس ورک بنچ از نرم افزار Ansys SpaceClaim به عنوان یک ماژول طراحی بسیار کم استفاده می­کنند و در مقابل 63 درصد از افراد دیزان مدلر را برای مدل­سازی خود انتخاب می­کنند.

space claim vs design modeler

با تمام تعاریفی که از این نرم افزار شد چرا کاربران مایل به استفاده از دیزان مدلر هستند؟ ایا شرکت انسیس در به کارگیری SpaceClaim اشتباه کرده است؟

در بررسی صورت گرفته توسط مجموعه ما ، به این نتیجه رسیدیم که درصد قابل توجهی از ویدیوهای آموزشی یوتیوب و شبکه­ های مجازی از محیط دیزاین مدلر استفاده می کنند  و به همین دلیل اغلب کاربران بدون اطلاع از ویژگی های برتر اسپیس کلیم ، ماژول دیزان مدلر را برای طراحی انتخاب می کنند. با در نظر گرفتن تاریخ اپلود فیلم های آموزشی میتوان به این نتیجه رسید کاربران انسیس ورکبنچ منبع آموزشی جدیدی برای یادگیری ندارند و فقط آموزش های قدیمی را دنبال می­ کنند. از این رو ما در تیم CFDgroup تصمیم گرفت با ایجاد آموزش های رایگان مختلف ، قابلیت های فوق العاده این نرم افزار را به دانشجویان معرفی کنیم.

همچنین در دوره آموزش انسیس فلوئنت نیز مدل سازی های مختلفی در محیط نرم افزار Ansys SpaceClaim انجام گرفته است تا دانشجویان با نکات کلیدی و اساسی کار با این نرم افزار آشنا گردند.

دوره آموزش انسیس فلوئنت - اموزش فلوئنت ansys fluent

حتما بخوانید

دوره آموزش فلوئنت

23 ساعت

ویدئوهای آموزش رایگان SpaceClaim

 




One thought on “نرم افزار Ansys SpaceClaim – معرفی نرم افزار اسپیس کلیم در انسیس

  1. مازیار میگوید:

    سلام صفحه اسپیس کلیم هیچی نشون نمیده بلنک بلنکه، مختصات و گرید چطوری فعال میشه لطفا راهنمایی کنید

    • مدیر سایت میگوید:

      سلام وقت تون بخیر
      داخل برنامه space claim سربرگ File ، سپس space claim option ، سپس Advance و درنهایت Reset all user setting رو انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *